Білки є поживними речовинами, відповідальними за розвиток тканин, транспортування вітамінів по всьому нашому тілу і допомагають нам захищатися від хвороб. І немає нічого більш здорового, ніж рослинні білки,.
Ми живемо у часи, коли потреба в рослинних білках зросла в геометричній прогресії з багатьох причин: безпечність харчових продуктів, етичні питання, екологічна обізнаність, зростання та діагностика непереносимості, стійкість, прийняття проактивних підходів до здоров’я…
І це вже не просто поступове, але невпинне збільшення рослинних білків, щоб замінити тваринні білки, але споживач також шукає здорові альтернативи в групі продуктів без молочних продуктів і навіть без сої, таких як білки з гороху, бобових, лободи та ще багато різновидів.
Повернутися ↑Якість білка
Одним з головних ключів до вибору є амінокислоти. Всього для «побудови» білків використовується двадцять різних. І всі вони є основними для кожної клітини нашого тіла. Різниця, про яку всі говорять, полягає в тому, що незамінні амінокислоти (ті, які наш організм не може виробляти) і незамінні (ті, які він може виробляти). Це робить різницю між тим, які амінокислоти ми повинні отримувати з дієтою. Усім нам потрібна достатня пропорція амінокислот (незамінних і незамінних), щоб мати гарне здоров’я.
Тваринні білки можуть бути більш «повноцінними» в незамінних амінокислотах, але відповідна частина полягає в одному життєво важливому аспекті: остаточному балансі здоров’я на глобальному рівні. Як ми можемо ігнорувати проблеми, які приносить споживання тваринного білка для таких первинних аспектів, як здоров’я серця або контроль цукру в крові?
Так звана «якість білка» — це показник, який встановлюється на основі амінокислотного складу білка та його засвоюваності. Це основний аспект з’ясування того, які рослинні білки повинні бути частиною нашого раціону, оскільки вони настільки повноцінні на всіх рівнях.
Повернутися ↑Зв’язок зі здоровим старінням
Академія харчування та дієтології стверджує, що білок у різноманітних рослинних продуктах, які споживаються протягом дня, може забезпечити достатню кількість незамінних амінокислот, якщо задоволені потреби в калоріях. Тому важливо поєднувати різні джерела рослинного білка для поповнення дефіциту амінокислот. І ось тут фігура експерта з здорового харчування.
За останнє десятиліття у секторі харчових продуктів та харчування було зосереджено величезну увагу на тристоронньому взаємозв’язку, який походить від зв’язку між якістю білка, рослинними білками та здоровим старінням.
Так, нещодавнє дослідження Американської кардіологічної асоціації прийшло до висновку, що ті, хто споживає найбагатші фрукти та овочі, мають на 31% нижчий ризик смерті від серцево-судинних захворювань і загальний ризик смертності менше ніж на 20% порівняно з тими, хто споживає тварини. – зосереджені дієти.
Ми хімічні істоти, тому нашому організму потрібно поповнювати й підтримувати необхідні хімічні речовини. Тому в кожну програму здоров’я необхідно включати повноцінне харчування, яке на 100 відсотків досягається за допомогою продуктів, багатих рослинним білком.