Ваше тіло змінюється з віком, тому ваше харчування також має змінитися. Ці поради від оздоровчого нашого дієтолога допоможуть забезпечити вам надходження необхідних поживних речовин.
Ви те, що Ви вживаєте в їжу, правда? Для жінок старше 50 років правильне харчування стає ще важливішим, щоб уникнути проблем зі здоров’ям. Наш дієтолог допомагає жінкам змінювати свій раціон, щоб іти в ногу зі змінами, що відбуваються в їхньому тілі. Десятиліття досліджень озброїли медичних спеціалістів знаннями про харчування, які можуть допомогти жінкам залишатися бадьорими з віком.
Жінки старше 50 років повинні орієнтуються на три важливі поживні речовини для боротьби з найбільш поширеними змінами, спричиненими старінням.
1. Кальцій для здоров’я кісток
Остеопорозу приділяється досить багато уваги, і більшість літніх жінок розуміють, що ризик розвитку цього захворювання кісток зростає з віком. Фактично, 1 з 3 жінок старше 50 років ризикує отримати перелом кісток, спричинений остеопорозом. Остеопороз вражає і чоловіків, але не так часто. Жінки старше 50 років потребують 1200 міліграмів кальцію щодня. Використовуйте етикетку «Факти про харчову цінність» на харчових продуктах, щоб відстежувати своє споживання.
2. Білок для здорової м’язової маси
Жінки похилого віку більше сидять, менше займаються спортом. Це з’єднує природний процес старіння, який називається саркопенією, тобто втрата м’язової маси. До 80 років жінки втратили до половини маси скелетних м’язів. Вживання достатньої кількості білка зменшує вплив м’язової втрати. Ваші потреби в білку залежать від вашої ваги. Для жінок старше 50 років експерти рекомендують від 1 до 1,5 грама білка на кілограм ваги (1 кілограм = 2,2 фунта). Наприклад, якщо ви важите 140 фунтів, вам знадобиться щонайменше 63 грами білка на день.
3. Вітамін В-12 для роботи мозку
З віком жінки поглинають менше поживних речовин з їжі. Однією з ключових поживних речовин, які вони можуть засвоювати недостатньо, є вітамін B-12, який необхідний для підтримки здорових еритроцитів і функціонування мозку. Найкращими джерелами вітаміну B-12 є яйця, молоко, нежирне м’ясо, риба та вітамінізовані продукти, такі як злаки та зернові. Веганам, зокрема, доведеться вибирати більш збагачені продукти, але навіть літні люди, які їдять усі продукти, можуть мати труднощі з поглинанням достатньої кількості вітаміну B-12. Хоча рекомендоване щоденне споживання вітаміну B-12 для жінок старше 50 років становить 2,4 мікрограма на день, Еволдт радить поговорити зі своїм лікарем, щоб дізнатися, чи потрібна вам добавка.
Зробіть цільні продукти основою свого раціону. Зосередження на цільнозернових продуктах, фруктах та овочах допоможе уникнути багатьох поширених проблем, які виникають з віком.
Випийте до того, як відчуєте спрагу. Те, як ваше тіло виявляє спрагу, змінюється з віком. Обов’язково пийте багато води, навіть якщо ви не відчуваєте спраги. Носіть пляшку води та пийте склянку під час кожного прийому їжі!
Будьте здорові! “Медичний центр – Східниця”