Розбір продуктів по Маєр-меню

10.18.2021 0

Терапія за методикою доктора Маєра вже давно зарекомендувала себе в європейських країнах як метод лікування шлунково-кишкового тракту і порушення обміну речовин. Вона дозволяє нормалізувати важливі функції організму і запустити систему природного відновлення.
Франці Маєр – австрійський лікар, який розробив власну систему оздоровлення, в основі якого правильна турбота про мікрофлору кишечника. Порушення його функції погіршують стан всього організму в цілому, уповільнюють обмін речовин, а також викликають перебої в роботі внутрішніх органів, тому не дивно, що пацієнти страждають від численних проблем, коли кишечник не в порядку. Тільки своєчасне і постійне його очищення нормалізує обмінні процеси і позбавляє від багатьох недуг. Зберігати здоров’я шкт допоможе правильне збалансоване харчування і здоровий спосіб життя.

Дієта, розроблена Маєром, складається з овочів, які не викликають здуття, білка,який легко засвоюється і відсутності прихованих алергенів (глютен, лактоза). У концепції – рослинна їжа і корисні жири. Також австрійський лікар віддавав перевагу льняному маслу і насінню, які насичені корисними жирними кислотами. Авокадо, риба, масло, сир, темний шоколад, йогурт, горіхи – все це варто включати в щоденний раціон в поєднанні з овочами і зеленню, щоб відновити мікрофлору і нормалізувати травлення. Така терапія має на увазі дієтичне харчування без жорстких обмежень, в якому є місце і молочної продукції, і випічці.
Основне завдання харчування по Маєру – відновити функції кишечника і вивести з організму шлаки і токсини. Не їжте, якщо не голодні. Прийом їжі повинен бути на вимогу організму, а не за розкладом.
Відкладіть їжу, якщо у вас поганий настрій, так як ви не задовольните почуття голоду, а просто будете заїдати негатив, що посприяє переїдання. Спробуйте приділити 5-10 хвилин собі, щоб заспокоїтися, звільнити голову від непотрібних думок, розслабитися, а потім приступати до прийому їжі.
Їжте повільно і добре пережовувати. Ідеально робити не менше 30 жувальних рухів на кожен шматочок, щоб спростити перетравлення їжі в шлунку і кишечнику. Це також допоможе вчасно відчути почуття ситості і не переїдати.
Краще їсти салати, фрукти і овочі в першій половині дня, а ввечері вибирати приготовлену, але легку їжу

В основі меню – натуральні продукти, які розділені на кілька груп – «класична піраміда харчування»:

  • білкові продукти: м’ясо, птиця, морепродукти, яйця, горіхи, насіння і продукти переробки сої;
    овочі;
  • фрукти;
  • крупи і картоплю;
  • молочні продукти: всі види молока, в тому числі без лактози, сири, кисломолочні продукти і йогурти.

Дієта по Маєру включає в себе і невелика кількість складних вуглеводів без глютену. У розширеному меню ви знайдете рисову, гречану і кукурудзяну каші на сніданок, а також хліб без глютену: гречаний, кукурудзяний, лляної, полб’яною, мультизлаковий.

Наше здоров’я залежить від того, що і коли ми їмо. Якщо тіло починає подавати сигнали, варто задуматися про зміну способу життя і харчування. Дотримуючись дієти по Маєру, ви допоможете організму перебудуватися на новий режим харчування і виробити корисні харчові звички, які позитивно позначаться на вашому самопочутті.